تگزاپن

تگزاپن

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که صابون چگونه ماده ایست که می تواند به راحتی آب و چربی را از هم جدا کند؟ یا به طور کلی شامپو و مواد شوینده چگونه و از چه ماده ای تشکیل شده اند؟
بهترین کار برای رسیدن به پاسخ این سوالات این است که به فهرست مواد موجود بر روی شامپویتان نگاهی بیندازید. حتما ماده ای به نام تگزاپن در این لیست قرار دارد. ما در این مقاله به شما درباره ی دلیل وجود این ماده در این لیست خواهیم گفت.

تگزاپن چیست؟

تگزاپن (نام علمی: سدیم لوریل اتر سولفات) ماده ای است با فرمول شیمیایی NaC12H25SO4 که بیشتر در صنعت به کار برده می شود. در بازار برای خرید سدیم لوریل اتر سولفات به دنبال ماده ای با نام SLES باشید. نام دیگر تگزاپن ساده N70 است.

این ماده به نام های دیگری شناخته می شود همچون موارد زیر:
سدیم دود کانو سولفات-سدیم لوریل سولفات-سدیم دودسیل سولفات.

چگونگی تشخیص تگزاپن

برای تشخیص بهتر این ماده به شکل ظاهری آن توجه کنید که به حالت خمیری شکل و رنگ سفید مایل به زرد و بوی ملایمی است.

انواع تگزاپن

سدیم لوریل اتر سولفات انواعی دارد که به شرح زیر است:

• صدفی: سدیم لوریل اتر سولفات صدفی به راحتی در آب حل می شود. از سدیم لوریل اتر سولفات صدفی بیشتر به منظور تولید صابون و شامپو (از هر نوع شستشوی سر و بدن) و هر نوع شوینده ای که براق و غیرشفاف است استفاده می شود. پس تگزاپن صدفی یک تسریع کننده انحلال است که با کف کردن خود را نشان می دهد. خاصیت دیگر سدیم لوریل اتر سولفات صدفی عملکرد آن در بین آبهای سخت است.

• ساده: سدیم لوریل اتر سولفات ساده به سختی در آب حل می شود. سدیم لوریل اتر سولفات ساده یا N70 در آب برعکس تگزاپن صدفی به سختی حل می شود و بعد از حل شدن ویسکوزیته آن رو به افزایش می رود.

m0015

فواید تگزاپن

تگزاپن در بحث جداسازی چربی و آب به ما کمک شایانی می کند و به عنوان یک امولسیون کننده این دو را به راحتی از همدیگر جدا خواهد کرد در نتیجه شما هنگامی که به حمام میروید از طریق سدیم لوریل اتر سولفات موجود در صابون به راحتی چربی ها را از بدن خود جدا می کنید.

معایب تگزاپن

این ماده به تنهایی عملکرد قوی از خود نشان می دهد و ممکن است به پوست و ساختمان دولایه چربی آن آسیب وارد کند و این موضوع را به صورت تحریک پذیری و خشکی پوست نشان دهد. برای رفع این مشکل همراه سدیم لوریل اتر سولفات مواد دیگری همچون مواد فعال سطحی غیر یونی و آمفوتریک و آنیونی را در صابون ایجاد می کنند. در نتیجه بدون هیچ ضرری چربی را از بدن جدا می کند.

کاربرد تگزاپن

هر نوع ماده تمیز کننده ای همچون کرم-لوسیون-فوم-پاک کننده آرایشی-مایع ظرفشویی-خمیردندان-پاک کننده های صنعتی از سدیم لوریل اتر سولفات تشکیل شده است. کاربرد دیگر سدیم لوریل اتر سولفات در بحث تولید بتن است.

 

نحوه نگهداری تگزاپن

نحوه نگهداری این ماده به این صورت است که محیط به گونه ای باشد که هرگز یخ زده نشود. این ماده تا یک سال قابل نگهداری است.

فروش تگزاپن

سدیم لوریل اتر سولفات در دو کشور مالزی و ایران تولید می شود و در بشکه های 155 کیلوگرمی به فروش می رسد.

مواد تشکیل دهنده تگزاپن

سولفات سدیم-کلرید سدیم-یون سولفات-رطوبت-PH